Afgelopen zaterdag 27 januari organiseerde ik de vierde editie van Let’s Talk About.. Met deze workshop-sessie bied ik de ruimte aan een groep vrouwen om te reflecteren en te delen over een bepaald thema. Deze keer was dat over de (liefdevolle) relatie die je hebt met je lijf. En wow, wat een middag.

Impressie Let’s Talk About .. Liefde voor je Lijf

Zeven vrouwen bij elkaar die delen over lief en lijf. De openheid en kwetsbaarheid die ontstaan in de drie uren die we bij elkaar zijn verbazen me ook deze keer. We kennen elkaar niet, en toch is er zo’n verbondenheid. Ik zie jou en jij ziet mij.

Hoe doet ons goed om te luisteren. Zonder haast, zonder noodzaak op te lossen. Slechts te luisteren naar wat de ander op haar hart heeft. Het doet ons goed om gehoord te worden.

Elke sessie is anders, andere vrouwen betekent andere onderwerpen. Waar het de vorige keer ging over acceptie van hoe ons lichaam eruit ziet, gaat het deze keer veel over liefde voor een ziek lichaam. Waar liggen de grenzen van je lijf, kun je er naar luisteren en ze accepteren? Deze thema’s komen naar boven door de kleine kaartjes waarop ieder voor zich het onderwerp schrijft dat haar op dit moment bezig houdt in de relatie tot haar lijf. In willekeurige volgorde komen ze uit de ‘onderwerpen-pot’ om vervolgens tot open en mooie gesprekken te leiden.

Wil ik hier over delen?

Tijdens de middag wordt er gelachen, is er verbazing over de uitkomst van creatieve opdrachten, en praten we met elkaar. Er worden drempels over gegaan. Iemand vraagt zich hardop af: “Wil ik hier over delen?” Het hoeft niet. Ze denkt na, en doet het toch. Waarom? Misschien omdat het fijn is vaste grond te geven aan gedachten die waaien in je hoofd, zoals een deelneemster het zo mooi zegt. Misschien omdat er kracht vrij komt als je deelt over angst en onzekerheid. Haar verhaal breekt iets open voor een andere vrouw in de groep, en kwetsbaar deelt ook zij wat voor haar met angst en schaamte is verweven.

Ik ben vol bewondering voor deze verhalen die het licht zien en begroet worden door een deken van liefde. Het ontstaat in de groep. We herkennen onszelf in elkaar, maar bieden elkaar ook een ander perspectief. Een perspectief waardoor de ander weer durft te kijken. Door de tranen heen, met twinkels in de ogen.

Wil je er bij zijn?

Wil je een keer bij Let’s Talk About zijn of er meer over weten, schroom dan niet me een bericht te sturen of me te volgen op www.facebook.com/seenbyphine  Ook als je tips hebt over mogelijke samenwerkingen en (gratis) locaties om de sessies te houden hoor ik heel graag van je!